Köpvillkor

1. Allmänt

1.1 Dessa köp- och leveransvillkor (“Köpvillkor”) gäller när du som privatperson (“Kund”) gör en beställning på webbplatsen skomakeriet.nu (“sajten”)

1.2 Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel i dessa köpvillkor och i övrig kommunikation.

1.3 Vid frågor om oss eller våra villkor, kontakta vår kundservice.

2. Avtal & Beställning
2.1 För att kunna genomföra ett köp måste du som kund acceptera köpvillkoren. Ett avtal om köp ingås när köpet är genomfört i kassan. Vi förbehåller oss rätten att under särskilda omständigheter, såsom vid tekniska problem eller slutförsäljning, neka eller annullera en order.

2.2 Personer under 18 år måste ha målsmans godkännande för att göra en beställning.

3. Priser & Betalning
3.1 Alla priser på webbplatsen anges i SEK och inkluderar 25 procent mervärdesskatt (moms).

3.2 Betalning sker via Klarna eller eventuell alternativ betalningslösning som erbjuds i kassan.

3.3 Genom att genomföra ett köp på webbplatsen godkänner du sajtens köpvillkor.

3.4 Vid betalning med bank- eller kreditkort sköter Klarna alla våra banktransaktioner. Sajten lagrar eller hanterar inte några bank- eller kreditkortsnummer. Vid frågor kring säkerheten eller betalningssätt är Du välkommen att kontakta vår kundservice.

3.5 Om betalkort används vid köp debiteras du som kund direkt i samband med köpet.

4. Leverans
4.1 Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar inom Sverige. Vid högsäsong kan leveranstiden vara längre.

4.2 Fraktfritt över 500:-.

4.3 Våra leveranser utförs huvudsakligen av PostNord. Vi erbjuder leverans till ombud eller hemleverans beroende på var du befinner dig geografiskt. I kassan ser du vilket leveranssätt som erbjuds för dig.

4.4 Om du inte hämtar ut ditt paket hos ditt ombud eller om transportören inte lyckas leverera ditt paket till dig via hemleverans kommer paketet att returneras till oss. Vi kommer då debitera dig en avgift på 200 SEK för att täcka de extra kostnader det innebär för oss.

4.5 Om du beställt en vara och ångrar dig efter vi har skickat din beställning måste du returnera paketet enligt nedanstående information om ångerrätt.

4.6 Om du som kund skriver in fel personuppgifter/leveransadress/kontaktuppgifter i kassan och det resulterar i en kostnad för Skomakeriet Hans Petersson AB förbehåller vi oss rätten att debitera dig en avgift för att täcka de extra kostnader det innebär för oss.

5. Ångerrätt

5.1 Vid köp av varor på sajten gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Skomakeriet Hans Petersson AB detta inom 14 dagar från det att Du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Vänligen kontakta vår kundservice om du ångrar ditt köp.

5.2 Ångerrätten gäller inte för följande typer av varor:
a) varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel;

b) varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

I samband med en beställning av vara för vilken ångerrätt inte gäller får Du tydlig information om detta.

5.3 Om en vara har förseglats får Du inte bryta förseglingen om Du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när Du bryter förseglingen.

5.4 Vid utövande av ångerrätten betalar Du returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att Du har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Skomakeriet Hans Petersson AB. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

5.5 Ibland kan Skomakeriet Hans Petersson AB erbjuda fri retur för vissa varor. Om fri retur gäller framgår det på skomakeriet.se.

5.6 På det belopp som ska återbetalas har Skomakeriet Hans Petersson AB rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att Du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

5.7 Skomakeriet Hans Petersson AB betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Skomakeriet Hans Petersson AB tog emot varan. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som Du valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

6. Reklamation
6.1 Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Reklamationer som görs inom 2 månader från det att Du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Du har tre års reklamationsrätt på varor inköpta på Skomakeriet.se Om du vill reklamera en produkt, vänligen kontakta vår kundservice.

6.2 Skomakeriet Hans Petersson AB står för returfrakten för godkända reklamationer.

6.3 När reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer Skomakeriet Hans Petersson AB att kompensera dig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Skomakeriet Hans Petersson AB strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att Skomakeriet Hans Petersson AB mottagit reklamationen. Skomakeriet Hans Petersson AB förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning.

7. Personuppgifter
7.1 Information om vår behandling av personuppgifter specificeras i vår integritetspolicy, som är en del av våra villkor och därmed också godkänns i samband med att en beställning genomförs.

8. Force majeure
8.1 Faktorer som krig, naturkatastrof, strejk, myndighetsbeslut, pandemi, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt jämförbara händelser utanför vår kontroll ska hänföras till force majeure, vilket innebär att Skomakeriet Hans Petersson AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal. I sådant scenario kan ditt köp komma att hävas.

9. Kampanjer och erbjudanden
Skomakeriet Hans Petersson AB kan från tid till annan erbjuda kampanjer på skomakeriet.nu, som kan ha förmånligare villkor än vad som framgår av dessa villkor. Dessa förmånligare villkor gäller så länge kampanjen är aktiv och för de specifika varor som anges av Skomakeriet Hans Petersson AB i samband med kampanjen. Skomakeriet Hans Petersson AB förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer. Erbjudanden på specifika varor på skomakeriet.nu gäller under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

9. Tvist
9.1 Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

10. Immateriella rättigheter
10.1 Alla texter och bilder på denna webbplats tillhör Skomakeriet Hans Petersson AB och skyddas av svenska och internationella upphovsrättslagar.

11. Ändringar av köpvillkor
11.1 Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i våra köpvillkor.

Kundtjänst
E-post: info@skomakeriet.nu
Öppettider vardagar: 09:00-16.00

Skomakeriet Hans Petersson AB (Org.nummer 556942-7106)
Vänligen kontakta vår kundtjänst om du inte hittar svaret på din fråga i vår FAQ.